Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

08-10-2019 09:31

AutoAuto

Mevrouw Halsema,

U verbood de klimaatextremisten van Extinction Rebellion uitdrukkelijk om gisteren de Stadhouderskade te blokkeren.

Nou heb ik gisteren de hele dag op de achtergrond de stadszender AT5 aan laten staan en volgens mij heb ik de klimaatextremisten van Extinction Rebellion ruim elf uur lang de Stadhouderskade zien blokkeren.

Ik heb gezien hoe de politie urenlang gezellig met de klimaatextremisten van Extinction Rebellion heeft staan babbelen.

Ik heb gezien dat er Dixi’s waren geplaatst, zodat de politie de klimaatextremisten van Extinction Rebellion niet op kosten hoefde te jagen door boetes van 140 euro uit te schrijven wegens wildplassen.

Ik heb gelezen dat uw partij, GroenLinks, onder de indruk was van de verboden demonstratie.

Ik heb gezien dat de klimaatextremisten van Extinction Rebellion die hun handen hadden vastgelijmd aan het wegdek werden losgemaakt door nagellakremover te gebruiken (in plaats van een plamuurmes).

Ik heb gehoord hoe een klimaatextremist van Extinction Rebellion met een megafoon de politie tijdens het optillen van de klimaatextremisten van Extinction Rebellion een geen-geweldinstructie gaf.

Ik heb begrepen dat alleen de eerste 90 van de paar honderd opgepakte klimaatextremisten van Extinction Rebellion de juridische molen in moeten en dat de rest een gratis enkeltje naar elders in de stad kreeg van het GVB.

En het dieptepunt: ik heb gezien dat de politieagenten de teringzooi die de klimaatextremisten van Extinction Rebellion achterlieten op de Stadhouderskade achter hun kont opraapten en in vuilniszakken stopten.

Dus de politiemensen, waarvoor je vroeger respect had omdat ze de wet handhaafden, zijn onder uw bewind verworden tot vuilnismannen en vuilnisvrouwen met strepen op hun mouw.

En die pussies pikken het nog ook…

Groet,

JanD

PS. Ik ben zo trots op de thriller die mijn jongste kind schreef!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).