Ook deze week laat geen electorale verschuivingen zien. Er zijn dit weekend vier onderzoeken gehouden.
Er wordt positief gereageerd op de recente aankondiging van de linkse samenwerking van PvdA, GroenLinks en SP. Ook bij een deel van de kiezers van andere partijen.
Net zoals eerder bij Mohammed B. en Robert M. zien we dat tijdens de rechtszaak tegen Gökmen T. een afname van het aandeel Nederlanders dat tegen de doodstraf is. Normaal lijkt het rond de 58 procent te liggen, nu is dat maar 46 procent. 51 procent zou willen dat Gökmen T. ter dood veroordeeld wordt, als dat wettelijk zou mogen. (Onder de principiële tegenstanders tegen doodstraf is dat ook nog 9 procent).
25 procent van de Nederlanders heeft een voorkeur voor Biden en 25 procent voor Sanders. Bij de strijd tegen Trump verkiest 22 procent Trump en 63 procent Biden of Sanders. Na Super Tuesday in 2004 en 2008 was ongeveer 10 procent van de Nederlanders voor de Republikeinse kandidaat. In 2008 stonden toen Hillary Clinton en Barack Obama in Nederland gelijk. (En hadden de PVV-kiezers een voorkeur voor de Democratische kandidaat, terwijl nu twee derde voor Trump is).
59 procent van de Nederlanders is voor het rechtstreeks kiezen van de burgemeester. (In 2005 was dat 50 procent). 71 procent vindt dat de namen bekend zouden moeten worden gemaakt van de sollicitanten naar het burgemeesterschap van de eigen gemeente.