Binnenland

Bommelding bij kerk Amsterdam wegens dopen van tot christendom bekeerde moslims

18-06-2020 13:38

Hoe is het eigenlijk met de religie van vrede en tolerantie in de door een GroenLinks-burgemeester bestuurde Lieve Stad vol Lieve Mensen waar Hoop overal om je heen aanwezig is? Daarover bericht de enige kwalitietsjournalistieke krant van Nederland heden het volgende:

“Bij een kerk in Amsterdam zijn bommeldingen gedaan omdat personen met een islamitische achtergrond die zich bekeerden tot het christendom daar gedoopt werden. Dat blijkt uit onderzoek naar bedreigingen bij bekeringen of het verlaten van het geloof door de gemeentelijke dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek.”

Wacht, wat?

Bommeldingen gedaan omdat personen met een islamitische achtergrond die zich bekeerden tot het christendom daar gedoopt werden

Oei. Dat klinkt niet zo heel erg als vreedzaam, laat staan als tolerant. Maargoed, die ene bommelding, kan gebeuren. Een door de burgemeester zelf goedgekeurd superspreadevent op de Dam is erger zullen we maar zeggen.

Dat was het?

Nee:

“Er zijn in elk geval acht casussen bekend waarin bedreiging tot geweld of daadwerkelijk geweld plaatsvonden. Vijf daarvan hebben in Amsterdam plaatsgevonden, maar wanneer wordt niet vermeld.”

Oei!

“Zo werd „een persoon met een islamitische achtergrond na bekering tot het christendom bedreigd door zijn vader die appte: ’Ik kom met een pistool’.” Ook werd „een jongere in elkaar geslagen omdat zijn moeder zich bekeerd had tot het christendom vanuit een islamitische achtergrond.” In een ander geval werd een „jongere, niet-gelovig opgevoed door ouders met een islamitische achtergrond, gepest door andere kinderen op school, geslagen en gedwongen om Koranverzen op te zeggen.” Het vierde geval is „een persoon met een islamitische achtergrond, betrokken bij een kerk met veel bekeerlingen, die rouwkransen thuis kreeg met daarbij briefjes ’Jij gaat dood’.” Het vijfde geval betreft „bommeldingen bij een kerk omdat daar personen met een islamitische achtergrond gedoopt worden.”

Jeetje! En dat in zo’n lieve stad waar vooral heel veel hoop is! Als we dan toch moeten hopen, dan hopen we maar dat Diederik Boomsma van het CDA hier iets tegen gaat doen. Snoeiharde actie Boomsma!

“Wij zullen met voorstellen komen, aldus CDA’er Boomsma.”

PAK AAN ISLAMOFASCISTEN! VOORSTELLEN! Ga daar maar eens overheen GroenLinks-burgemeester!

“Halsema: „De vrijheid van Amsterdammers om zelf keuzes te maken – in dit geval ten aanzien van geloof – dient te worden bewaakt. Mensen dienen hierbij gevrijwaard te blijven van vernedering, uitsluiting, discriminatie, intimidatie, bedreiging en geweld.”

Wij hebben Hoop. Veel Hoop. Overal om ons heen aanwezig. Nu maar Hopen dat al die naar het christendom bekeerde en bedreigde moslims dat ook hebben. Dat zal wel niet. Nu wachten op de ‘voorstellen’.