Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle blanke Nederlanders

04-08-2020 09:31

Zomer 2020

 

Beste mensen,

Gelukt!

Exact 71 dagen nadat een misdadige politieman in Minneapolis de draaideurcrimineel George Floyd om het leven bracht (waarvoor hij niet zwaar genoeg gestraft kan worden), zijn we terug bij het oude normaal.

Politici, media en BN’ers zijn stil.

We horen ze niet meer, de figuren die na de dood van Floyd niet wisten hoe snel ze door de knieën moesten gaan voor het ridicule materiële en immateriële eisenpakket van een stelletje pigmentverwende racisten en fascisten met overheersingsdrang.

Sterker: ook zij doen weer normaal.

Dat vind ik niet, dat is een feit.

Bewijs 1: moslims worden in Het Parool, zonder dat ze door een rechter veroordeeld zijn, weer gewoon weggezet als criminelen. Als een directeur-bestuurder van een school geld van de ene rekening naar de andere rekening overmaakt, ziet hij zijn naam de volgende dag terug in de krant en heet het ‘omstreden overboeking’.

Bewijs 2: nu Giovanca Ostiana met vakantie is, doet de Publieke Omroep geen enkele moeite om van de tien (10!) presentatoren van de gezichtsbepalende talkshow Op1 er ééntje van Caribische origine te laten zijn. De laatste vakantie-invaller is zelfs geen Turk of Marokkaan, maar de eerder spierwitte dan roomblanke Tim Hofman.

Bewijs 3: in de Volkskrant wordt een voetballer als Ryan Babel (geboren Amsterdammer met Surinaamse roots) neergezet als een nitwit die alleen bezig is met designertassen en auto’s. En als een ordinaire zakkenvuller, die zijn dankbaarheid voor alles wat dit land voor hem heeft betekend zou moeten tonen in de vorm van meer dan de verplichte belastingbetalingen.

Gezondheid

 

Bewijs 4: het meest gelezen bericht op Telegraaf.nl was gisteren de hele dag de melding dat Hélène Hendriks (blond, blauwe ogen) heeft gezeten met Wilfred Genee (onbekende haarkleur, blauwe ogen). En dan werd niet toegelicht dat met ‘heeft gezeten’  werd bedoeld: ‘een kopje koffie gedronken in een hotelrestaurant in de buurt van Zwolle’. En niet: ‘in de gemengde gevangenis in Heerhugowaard’. Iets wat bij pak ‘m beet Imanuelle Grives en Ronnie Brunswijk op zeker wél zou zijn gebeurd.

Bewijs 5: de politie is ook weer terug bij het aloude ‘daderknuffelen’, want die houdt keurig onder de pet dat de aangifte wegens een zogenaamde doodsbedreiging van een zekere Ghanees nooit tot veroordeling van een verdachte zal leiden, om de doodeenvoudige reden dat écht rechercheonderzoek weleens heel pijnlijk kan zijn voor het ‘slachtoffer’.

Bewijs 6: een column waarin de fiscale vluchteling en beroepsprovocateur Arnon Grunberg pleit voor herstelbetalingen wordt alleen geciteerd (nou ja, gejat met bronvermelding) door Sylvana Simons op haar Facebook-pagina. Veel irrelevanter kun je niet worden.

Ik geef het nog een maand.

Dan liggen de eerste pepernoten ook weer in de winkel.

Groet,

JanD

PS. Je kunt er met de cadeautjes niet vroeg genoeg bij zijn tegenwoordig. Leg maar een tijdje in de kast voor later!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door incidentele en maandelijkse donaties via Back me. Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)