Binnenland

Ferd Grapperhaus mag blijven – motie van afkeuring (PvdA) haalt geen meerderheid – motie van wantrouwen (FvD) kansloos

03-09-2020 08:44

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus tijdens een debat in de Tweede Kamer (Screenshot NPO)

Ferd G. mag blijven! Daarmee is hij mogelijk de eerste minister in wie Mark Rutte sinds het begin van een ophef zijn voortdurende steun heeft uitgesproken en die niet alsnog is gesneefd. Bijzonder.

Enfin, er kwam geen meerderheid voor een motie van afkeuring tegen de Grapmeister. Zulks diende de PvdA in, maar werd niet gesteund door de SGP.

Tekst gaat door onder tweet.

Geert Wilders (PVV) wees de minister erop dat hij misschien zelf denkt dat hij geloofwaardig is gebleven, maar dat dit geenszins het geval is. De PVV zag Grapperhaus het liefst vertrekken. Thierry Baudet (FvD) vond de motie van afkeuring niet ver genoeg gaan dus diende hij een kansloze motie van wantrouwen in. Ook speculeerde hij over de aard van het coronavirus dat volgens hem ‘niet zo levensgevaarlijk is als gedacht’.

Al met al blijft Grapperhaus zitten, zij het – zoals hij zelf ook toegaf – met een smet op zijn blazoen. Vreemd genoeg wil het kabinet nu ineens wel onderzoeken of een coronaboete voortaan niet meer hoeft te leiden tot een aantekening op het strafblad.

TPO.NL/OK