Binnenland

RIVM meldt opnieuw meer besmettingen, ook aantal corona-gekkies neemt toe

09-10-2020 18:37

Het RIVM heeft de laatste coronacijfers bekend gemaakt van de afgelopen 24 uur en die zijn met 5983 positief geteste mensen weer net iets hoger dan de 5831 van de dag daarvoor. Wel is deze stijging van 152 kleiner dan die van gisteren en eergisteren, dus hopelijk komt de piek van deze tweede golf snel in zicht.

Momenteel liggen er 1139 mensen met de corona in het ziekenhuis, waarvan 239 op de intensive care. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding wordt momenteel een derde van alle IC-bedden bezet door patiënten met het virus in het lijf. Dat is best veel.

Premier Mark Rutte zegt bezorgd te zijn over de stijging en sluit aanvullende acties vanuit de regering dan ook niet uit:

“Als de komende 24 uur, 48 of 72 uur de trend niet ombuigt of verbetert, dan ontkomen we niet aan extra maatregelen.”

De minister-president wil echter eerst weten van deskundigen hoe hij deze laatste cijfers en ontwikkelingen moet duiden. Rutte doet dus zeg maar eerste zelf onderzoek,

Dan nog een laatste boodschap aan alle mensen die niet in het virus geloven. We begrijpen dat jullie de wereld beter hebben onderzocht dan het leeuwendeel van Nederland, inclusief de specialisten. Jullie zijn speciaal omdat jullie niet langer slapen, maar als een van de eersten de waarheid hebben ontdekt. Applaus daarvoor. Tegelijkertijd komt er bij die ontdekking ook een hoop verantwoordelijkheid kijken.

Heb dus een beetje respect voor ons domme schapen en ga geen simpele politieman of onnozel kassameisje lastigvallen met ellenlange wetenschappelijke tirades. De meeste artsen zijn ook echt arts geworden om levens te redden en hebben dus geen tijd voor u. Ongeacht of de corona een hoax is of niet. Let kortom een beetje op uw domme medemens. Zeker nu de illuminati op het punt staat om de wereld (die ze al controleren) voor de zoveelste keer over te nemen.

Handlanger van knuffelbeer Willem Engel bij de Albert Heijn:
https://www.youtube.com/watch?v=pcxiOUavoNU