Politiek

Coronavirus – Dagrecord: 6504 nieuwe gevallen – Infolijn corona-app direct overbelast

10-10-2020 15:51

Een coronavirustest. (Pixabay)

Dagcijfers. Bij het RIVM zijn 6504 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Een record: voor het eerst komt het dagcijfer boven de 6000 uit. Mark Rutte waarschuwde vrijdag dat als de cijfers blijven stijgen nieuwe maatregelen om de hoek liggen. Plus: de hulplijn voor de corona-app is overbelast en voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg waarschuwt dat deze tweede golf van corona-besmettingen weleens veel langer kan gaan duren.

Artikel gaat verder onder de tweets

Zaterdag werd ook de CoronaMelder gelanceerd. De grote vraag naar informatie over de app veroorzaakte zaterdagochtend overbelaste telefoonlijnen. Onmiddellijk nadat de app van de Rijksoverheid was gelanceerd, stond de telefoon roodgloeiend. Een half uur wachten was geen uitzondering, schrijft de Telegraaf.

Afsluitend: een tweede golf van het coronavirus zal de gezondheidszorg mogelijk langer belasten dan de eerste piek. Daarvoor waarschuwde de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers zaterdagmiddag tijdens een online evenement van de Partij van de Arbeid.

Klik op plaatje:
MONDKAPJE

 

TPO.NL/OK