“Het is fijn om te weten dat andere kinderen ook anders zijn, vindt Yasana (10). Ze noemt zichzelf biseksueel of lesbisch, dat weet ze nog niet zo goed. Hoe dan ook: het wordt geaccepteerd op haar school. “Maar niet altijd op straat. Daarom is Paarse Vrijdag belangrijk.”
Paarse posters, slingers en knutselwerkjes sieren de gangen van de Montessorischool De Amstel in Oost. Op Paarse Vrijdag besteedt de school aandacht aan het normaliseren van seksuele- en genderdiversiteit.
“Het gaat erom dat je bent wie je bent,” vertellen Heleni (11) en Nina (9). “We hebben een film gekeken over een jongen die transgender is en dat was heel verdrietig. Hij werd gepest en moest huilen.” Ook op hun school zit een meisje dat zich identificeert als transgender. “Het is fijn dat zij dat wel durft te vertellen,” knikt Nina.
De basisschoolpakketten zijn vooral gericht op inleving en empathie en bevatten prentenboeken, gedichten en lesideeën. Janssens: “We vieren dat je jezelf kunt zijn. We laten kinderen weten dat iedereen in de poppenhoek mag spelen. Dat je van nagellak én van voetbal kunt houden. Dat twee papa’s en mama’s normaal zijn.”
Tiemen (10) laat zijn paarsgelakte nagels zien: “Je mag aantrekken wat je wilt en make-up op doen als je dat wilt. Ook als je ouders zeggen dat dat niet hoort.””
Vrijdag was het ‘Paarse Vrijdag’, een scholenindoctrinatiedag georganiseerd door evangelisten van de fascistische woke diversiteitsreligie. Nieuw dit jaar was dat deze fascistisch-religieuze indoctrinatie ook kritiekloos werd omarmd door basisscholen, want kindsoldaatjes vanaf een jaar of zeven volgen nou eenmaal veel makkelijker zonder nadenken bevelen op dan ‘jongeren’ vanaf een jaar of twaalf.
Elke religieuze weet bovendien dat je iemand pas echt kunt laten ‘geloven’ in heilige onzin door op zo jong mogelijke leeftijd al te beginnen met genadeloze indoctrinatie.
Het resultaat mag er zijn: 10-jarige meisjes jongens mensjes als Yasha (did you just assume her gender, Parool?) die al zeggen te weten dat ze homoseksueel zijn en iedereen gekleed in hetzelfde paarse uniform omdat je ‘diversiteit’ nou eenmaal het beste kunt uitdrukken door er allemaal exact hetzelfde uniform uit te zien. Jammer dat dergelijke ironie altijd onbedoeld is in de immer humorloze wereld van dichtgetikte religieuzen.
Woke-circulaire Het Parool deed er kritiekloos, jubelend en juichend verslag van, als een reformatorische krant die verslag doet van een zesduizend jaar oude aarde of een Nederlandse publieke omroep die verslag doet van Amerikaanse Democraten.