Entertainment

Extra instructies voor Ladies Night 50 Shades

10-02-2015 05:14

AMSTERDAM – De bijna 35.000 bezoekers van de eerste avondvoorstelling van 50 Shades of Grey, de zogenoemde ‘Ladies Night’ hebben per mail van bioscoopexploitant Pathé extra instructies gekregen. Zo moeten de dames woensdag in verband met de drukte ruim op tijd aanwezig zijn en moeten alle bezoekers legitimatie meenemen.

Omdat 50 Shades of Grey een Kijkwijzer-keuring van 16 jaar en ouder heeft, moeten bezoekers bij wie getwijfeld wordt over de leeftijd zich eerst legitimeren voordat ze de bioscoop in mogen. Bioscopen zijn hiertoe wettelijk verplicht.

“Toen de verkoop van deze avond begon, wisten we nog niet wat de Kijkwijzer zou zijn”, legt een woordvoerder van Pathé uit. “Doorgaans draaien in Ladies Nights films waar bezoekers van alle leeftijden heen mogen.” De Kijkwijzer geldt overigens ook voor de reguliere voorstellingen van de film, die vanaf donderdag in de bioscopen draait.

Enorme hit

Pathé beleeft woensdag de grootste Ladies Night ooit met de eerste Nederlandse vertoning van het erotische drama 50 Shades of Grey. Er zijn nog een paar kaartjes over voor voorstellingen die na 23.00 uur starten, in Helmond, Rotterdam en Breda. Ook in de reguliere voorstellingen vanaf 12 februari lijkt Fifty Shades een enorme hit te gaan worden.

Fifty Shades of Grey vertelt over de sadomasochistische seksrelatie tussen een jonge zakenman, die omdat hij emotioneel beschadigd is geen normale intimiteit kan ervaren, en een onzekere literatuurstudente. In Nederland zijn van het boek meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht; wereldwijd staat de teller op 60 miljoen.

De film is nog door geen recensent gezien, maar op internet was er al veel kritiek op de previews die wel zijn vrijgegeven. Zo zou er te weinig seks in de film te zien zijn en wordt vooral de onbekende hoofdrolspeler Jamie Dornan weinig charmistische genoemd.