MADISON – Een Amerikaanse studente geneeskunde heeft yoghurt gemaakt van melkzuurbacteriën uit haar vagina. Cecilia Westbrook at het spul zelf op met wat bosbessen.
De vrouw uit Wisconsin dacht dat het gezond zou zijn om yoghurt te brouwen van haar eigen lactobacillen, bacteriën waarmee bijvoorbeeld melk en kaas kunnen worden gemaakt. Cecilia verwachtte dat het intieme zuivelproduct bomvol met nuttige probiotica zou zitten. Deze goedaardige bacteriën houden je ingewanden en vagina gezond.
Met een houten lepel verzamelde Westbrook genoeg lactobacillen voor haar bizarre experiment. Ze gooide de bacteriën bij een beetje yoghurt en na een nachtje wachten was het een flinke bak vol, meldt Motherboard. Volgens de studente smaakte het witte goedje nogal zuur en tintelde het op de tong. Blijkbaar beviel de yoghurt goed, want ze besloot nog een bak te maken.
Microbioloog Larry Forney vindt het niet handig dat Cecilia de yoghurt ook echt heeft opgegeten. “Als je vaginale afscheiding afneemt, pak je niet alleen de lactobacillen mee, maar alles.” Daardoor kan het gebeuren dat je vaginayoghurt vol komt te zitten met andere bacteriën zit die wél schadelijk zijn. “Het is gewoon een slecht idee.”