Politiek

B. B. Solocast: Lale Gül, schrijfster van de islamkritische bestseller ‘Ik ga leven’

04-03-2021 19:58

Lale Gül (23) schreef de autobiografische bestseller Ik ga leven waarin zij de lezer een kritische blik gunt op de streng gesloten Turkse islamitische cultuur die als een onzichtbaar parallel universum binnen Nederland bestaat.

De reacties op haar roman zijn, behalve positief, extreem hatelijk en bedreigend: “Het gaat altijd over neuken en moeders, ‘ik neuk je kankermoeder’, het is echt een obsessie. Het is gewoon één en al vrouwenhaat.”

Maar het heeft ook wat losgemaakt: “Nu ik hiermee naar buiten ben gekomen krijg ik zoveel berichten van meisjes die zich in mijn verhaal herkennen. Ik heb nog maar een klein gedeelte kunnen lezen. Ik wist niet dat het er zoveel waren. Ze leven stilzwijgend.”

Een ontluisterend gesprek over islam, een onzichtbare onderdrukkende cultuur en de totaal gefaalde integratie van moslims in Nederland.

De podcast is te vinden onder deze bonusquotes:

“Van moslims krijg ik te horen dat ik de PVV In de kaart speel zo vlak voor de verkiezingen, dat moslims het al zo moeilijk hebben in NL en ik het nu nog moeilijker voor ze maak. Dat verwijt krijg ik ook van Nederlanders die helemaal geen moslim zijn. Dat ik racisme in de kaart speel. Dat rechtsextremisme al zo erg is in deze tijd en dat ik dat vererger. Dat het islamofobie aanwakkert.

Nu ik hiermee naar buiten ben gekomen krijg ik zoveel berichten van meisjes die zich in mijn verhaal herkennen. Ik heb nog maar een klein gedeelte kunnen lezen. Ik wist niet dat het er zoveel waren. Ze leven stilzwijgend, je komt er ook alleen maar mee weg als je het stiekem doet.

In de islam mogen vrouwen niet met ongelovige honden trouwen. Dus ik moest een relatie met een Nederlandse man geheim houden, anders zou ik worden uitgehuwelijkt aan een Turkse man.

Mijn ouders zijn 25 jaar geleden naar Nederland gekomen. Mijn moeder is analfabeet, kan nog geen vijf landen in de wereld opnoemen. Ze kijkt alleen Turkse TV, doet boodschappen bij de Turkse supermarkt, gaat naar de Turkse moskee, alsof de rest van de wereld niet bestaat.

Ik heb alleen op volledig zwarte scholen gezeten. Alleen de docenten waren blank. De middelbare school was 100% islamitisch.

Met de hoofddoek onderscheid je je van de ongelovigen. Het is een symbool van de islam.

Op een dag heb ik mijn hoofddoek voorgoed afgedaan. Een oom zag me op straat voor het eerst zonder hoofddoek, met make-up, ik had ook nog hakken aan. Hij was ziedend en schold me midden op straat uit: ‘Je gaat naar de hel voor elke haar die je onbedekt laat!’. Hij heeft me toen bespuugd.

Verbaal geweld was ik al aan gewend, dat is normaal in mijn cultuur. Als je je in die wereld als vrouw niet aan de regels houdt word je uitgescholden. Mijn vader heeft me ook wel eens geslagen. Als ik een spijkerbroek droeg bijvoorbeeld, dat mocht niet. Make-up is voor hoeren, vooral lipstick, dat heeft een porno-allure. Een normale vrouw met lipstick is welwillend en een slet.

Het gaat altijd over neuken en moeders, ‘ik neuk je kankermoeder’, het is echt een obsessie. Het is gewoon één en al vrouwenhaat.

Het is natuurlijk gek dat de PvdA komt flyeren op koranscholen. Het is een progressieve partij en dan gaan ze toch bij een oriëntaalse SGP stemvee halen?

Het beste wat er kan worden veranderd aan de integratie van moslims is: laat gewoon geen moslims meer toe. Maarja, dan ben je weer extreemrechts. Maar ik beschouw mijzelf openlijk als islamofoob. Ik ben angstig voor de groeiende invloed van de islam. Ik zou niet willen wonen in een stad die 90% islamitisch is. Dat ook je huisarts en je docenten islamitisch zijn. Dat je dan naar een islamitische huisarts moet voor een soa-test! 

Stel je voor dat de politie islamitisch is, zoals in Turkije. Die zal heus niet zijn best doen om mij te beschermen als ik word bedreigd na het schrijven van zo’n boek. Daarom zeg ik: stop de immigratie. Dan moeten ze me maar een neo-nazi noemen.”

Beluister op Spotify.

Beluister op Itunes.

Beluister op SoundCloud.

Doneer, want TPO Podcast doet niet aan advertenties.

Of word Patreon.

Twitter.

Facebook.

Youtube.

WOKE NIEUWSBRIEF.

WOKE ABONNEE WORDEN.

RawMP3.