Bij ontslag wordt vaak een vaststellingsovereenkomst gesloten tussen werkgever en werknemer. Met een vaststellingsovereenkomst kunnen zij de arbeidsovereenkomst in overleg beëindigen.
In een vaststellingsovereenkomst worden afspraken gemaakt over belangrijke zaken als de hoogte van de ontslagvergoeding en het recht van de werknemer op een WW-uitkering.
Het is daarom van groot belang, voor werknemers én werkgevers, te weten waar op te letten bij het onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst. In deze blog geef ik hiervoor tips.
Wanneer er een vaststellingsovereenkomst wordt gesloten krijgt een werknemer als ontslagvergoeding vaak minimaal de transitievergoeding mee. De transtitievergoeding kan dan ook als uitgangspunt worden gebruikt bij het onderhandelen.
In veel gevallen is het voor de werknemer echter mogelijk een (aanzienlijk) hogere ontslagvergoeding dan de transitievergoeding te krijgen.
Of dat het geval is en hoeveel ontslagvergoeding een werknemer dan kan krijgen, is afhankelijk van de omstandigheden van het ontslag en het ontslagdossier waarover de werkgever beschikt.
Lees verder op LSLegal >>>
Lees ook: Wanneer heb je recht op een billijke vergoeding bij ontslag?
Lees ook: Het beëindigen van de arbeidsovereenkomst met een zieke werknemer
Lees ook: Wanneer kan een werkgever een werknemer aan een concurrentiebeding houden?