Politiek

Femke Halsema: ‘Toename demonstranten die politie als tegenstander zien en rechtstaat afwijzen’

13-01-2022 15:16

Femke Halsema
Femke Halsema (GroenLinks), burgemeester van Amsterdam in 2019. Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Bron: Financieel Dagblad.

“Mensen die maatschappelijk toch al vaak op achterstand staan worden het meest de dupe van 2G. Het is geen duurzame oplossing en roept een onderscheid op tussen bevolkingsgroepen. We moeten waken voor een systeem waarin mensen die nu al weinig gebruik maken van publieke voorzieningen er nog meer van afgesneden raken.

We zien dat de vaccinatiegraad in de armere wijken achterblijft. Daarbij kunnen we vaststellen dat veel migranten op achterstand staan, dus is het aannemelijk dat in de migrantenpopulatie meer mensen niet gevaccineerd zijn

Ik doe een dringend appel op de demonstranten om zich beter te organiseren en geweld van tevoren af te wijzen.

Het wordt problematisch als demonstranten, daartoe nota bene aangezet door sommige leden van de Tweede Kamer, de rechtstaat niet accepteren en de politie als een politieke kracht en dus als tegenstander zien. Daar zie ik wel een toename in.”

De GroenLinks-burgemeester van Amsterdam Femke Halsema (GroenLinks) is de coronamaatregelen een beetje zat. Al was het maar omdat de Amsterdamse politie-agenten het handhaven en het als stront worden behandeld door zichzelf ‘vrijheistrijdende’ protesterende wappies ook een beetje zat zijn, de ondernemers het een beetje zat zijn, het stadsbestuur het een beetje zat is en de vrijheid en tolerantie waar Amsterdam zich zo graag op beroept door alle maatregelen meer en meer naar de achtergrond wordt gedrukt.

Je zou haast gaan denken dat iedereen die coronamaatregelen inmiddels een beetje zat is.