Nieuws

Onderzoeksbureau: Gijs van Dijk maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag

02-06-2022 14:37

foto screenshot YouTube

Onderzoeksbureau Bezemer & Schubad stelt na onderzoek dat PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Laat de partij weten in een verklaring. Het Kamerlid stapte in februari op vanwege meerdere beschuldigingen, en de partij besloot een extern onderzoek in te stellen.

Het bureau schrijft nu in haar conclusie:

”Dit leidt tot de conclusie dat de door meldsters gestelde feiten in hoofdzaak aannemelijk zijn. Ook is het aannemelijk dat meldsters zich grensoverschrijdend en/of ongewenst voelen behandeld: zij zijn belogen en bedrogen, hen is pijn en verdriet gedaan, één van hen is in ernstige (beroepsmatige) gewetensnood gebracht en de politieke ambities van een ander zijn gefrustreerd.”

Na het vertrek van Lilianne Ploumen zag Van Dijk al af van een terugkeer in de Tweede Kamer. Hij mag zeker de komende vier jaar geen andere functies bekleden voor de partij. Van Dijk was in de Kamer woordvoerder voor Sociale Zaken.

Van Dijk zegt zich in een reactie ”door de gang van zaken overvallen” te voelen, en gaat in beroep tegen de berisping door zijn partij.