Partnerbijdrage

Hier moet je op letten bij het kopen van een e-bike

07-06-2022 11:02

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel elektrische fietsen te vinden op de markt. Steeds meer mensen stappen over van een standaard fiets naar een e-bike, waardoor het aanbod ook steeds verder groeit. Gezien de vele elektrische fietsen waar je uit kan kiezen kan het knap lastig zijn om te bepalen wat nu een goede e-bike is en wat niet. Om dit wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder op een rijtje gezet waar je op moeten letten bij de aanschaf van een elektrische fiets.

Een elektrische fiets met krachtige middenmotor

Als je een e-bike gaat aanschaffen is het belangrijk om de kwaliteit en plaatsing van de aandrijving te controleren. Zo zit de motor vaak in de wielen verwerkt, maar kun je ook kiezen voor een middenmotor. Deze middenmotor fiets zit verwerkt in de trapas waardoor de fiets beter in balans is en stabieler op de weg ligt. Bovendien zijn middenmotoren krachtig en houden ze het lange tijd vol. Je fietst zo razendsnel over vlakke wegen. Ook steile heuvels kun je zorgeloos trotseren op een e-bike met een middenmotor. Mocht je in heuvelachtig landschap leven, dan is deze aandrijving onmisbaar voor jou. Bovendien hoef je nooit meer tegen de wind in te trappen: zelfs bij harde windvlagen kom je zonder problemen vooruit.

De beste elektrische fiets voor dames

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets dames, dan zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. Allereerst zul je naar de instaphoogte moeten kijken. Bij damesfietsen is de instap aanzienlijk lager voor herenfietsen. Mocht je moeite met opstappen dan zijn er e-bikes met een laag instapframe die het wat makkelijk voor je maken. Als je kleine kinderen hebt, is de moederfiets een geschikte keuze. Bij deze e-bikes is er ruimte voor kinderzitjes achterop en voorop. Het achterzitje kan worden vastgemaakt aan de bagagedrager. Ook heb je nog ruimte om fietstassen onder het zitje te plaatsen. Als je gebruik wil maken van dit soort accessoires op de fiets is het altijd handig om na te vragen welke fietstypes dit toelaten.

Ook voor ouderen wordt een damesmodel aangeraden. Door de lage instap kun je gemakkelijk plaatsnemen op de fiets en ook weer rustig afstappen. Mensen met een lichte lichamelijke beperking kunnen ook beter kiezen voor een damesmodel. Deze modellen zijn over het algemeen wat veiliger door de lage instap.

Sportieve elektrische fiets voor heren

Als je op zoek bent naar een stoere en moderne e-bike zijn er genoeg herenfietsen te vinden die in deze categorie vallen. Herenfietsen hebben vaak een krachtigere motoraandrijving dan damesfietsen. Dat komt doordat deze e-bikes zijn gericht op het afleggen van lange afstanden, terwijl damesfietsen meer voor korte afstanden zijn bedoeld. De meeste herenfietsen kennen daarom een voorwielmotor of een middenmotor, soms zelfs in combinatie met elkaar. Mocht je graag een herenfiets willen, maar heb je moeite met de hoge instap? Dan bestaan er ook speciale modellen met een lage instap.