Partnerbijdrage

Online gokken legaal, maar wat zijn de mogelijkheden?

29-06-2022 13:35

De Nederlandse overheid heeft sinds eind 2021 online gokken legaal gemaakt onder voorwaarden. Je vraagt je misschien af waarom, omdat het een hoop controverse oplevert en wellicht ook nieuwe problemen of oude problemen verergert. Helaas was het zo dat gokkers voorheen naar het buitenland gingen en hier onbeschermd gokte. Zo werden ze sneller opgelicht en bedrogen. De rijksoverheid heeft hier een stokje voor gestoken en nu is het legaal, zodat ze controles en invloed kunnen uitoefen. Hierdoor komen er weliswaar meer gokkers, maar zijn deze beter beschermd. Maar wat zijn nou eigenlijk de mogelijkheden met die nieuwe wet? We hebben er hieronder een paar voor je neergezet. Gok nooit onder de 18. Het is daarnaast ook redelijk lastig omdat je vaak via je DigiD moet inloggen. Anders moet je een foto van je identiteitskaart opsturen via de site, zodat ze kunnen checken of je legaal mag gokken.

Wedstrijden

Het nieuwe voetbalseizoen staat op ons te wachten en de teams uit de Eredivisie ronden bijna de transferperiode af. Nu we kunnen gokken op deze wedstrijden staat er nog extra op het spel. Zo gaat de spanning bij het kijken van voetbal ook een stuk omhoog. Er kan daarnaast niet alleen gewed worden op voetbalwedstrijden, maar op talloze andere sporten en spellen. Gebruik hiervoor wel altijd een betrouwbare site, zoals oddsshark.com/nl. De overheid geeft namelijk alleen licenties uit aan betrouwbare en gerechtigde bedrijven. Zoek altijd uit of de site in kwestie deze licentie bezit.

Roulette

Roulette is een heel spannend spel, waarbij er een bal snel draait in een cirkel. Je kan hierbij kiezen tussen rood of zwart (50/50 kans) of een specifiek nummer. Hoe kleiner de kans, hoe groter de winst. Het spel duurt niet lang en kan dus bijna altijd gespeeld worden. Al helemaal nu het snel online via de telefoon kan. Wanneer de bal begint te draaien lijkt het soms echter uren te duren. Je houd je hart vast van de spanning, want de hoop stijgt elke milliseconde.

Poker

Poker is een spel dat zolang duurt als je wilt. Mits je genoeg chips hebt natuurlijk. Het is een spel met ingewikkeldere regels, maar een van de bekendste gokspellen omdat er veel tactiek achter zit. Voor goede pokerspelers is het dan ook veel meer dan een gokspel. Nu het online kan, is het misschien leuk om een keer te proberen. Het spel wordt namelijk wereldwijd gespeeld met dezelfde regels. Misschien komen de skills nog wel een keer van pas op een huisfeestje of ergens anders.

Slotkast

Slotkasten zijn er in honderd verschillende soorten en maten. Elke site geeft zijn dan ook zijn eigen draai aan het nogal simpele spel. 3 dezelfde tekens en je hebt gewonnen. Maar is zo makkelijk als je denkt? Bij slotkasten hoef je alleen maar op een knop te klikken om door te spelen. Weinig moeite zit er dus niet in. De spanning verschilt per persoon, maar er is weinig interactiviteit.

Blackjack

Samen met poker is blackjack het bekendste gokspel van de wereld. Het wordt soms ook ‘21’en’ genoemd, omdat je zo dicht mogelijk bij de 21 moet komen. Je moet beter scoren dan de dealer om het spel te winnen. Dit kan echter nog lastiger zijn dan je denkt, want je mag niet over de 21 heen. Je bent in dat geval meteen af en je inleg is verloren. Hierbij komt ook een deel kansberekening voor de echte wiskundige. Helaas is het volledige kaartspel tellen niet legaal. In echte casino’s wordt hier dan ook streng op gelet en krijg je vaak flinke gevolgen als je dit toch probeert.