Entertainment

Ruim 600.000 kijkers zien Tweelingtest

10-03-2015 08:38

HILVERSUM – Bijna 650.000 mensen hebben maandagavond naar de start van De Nationale Tweelingtest van SBS6 gekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma, dat gepresenteerd wordt door Kim-Lian van der Meij en Kees Tol, verslaat daarmee onder meer Proefkonijnen op NPO3 (607.000) en Bizarre Eters (598.000) op op RTL 5.

Kim-Lian van der Meij en Kees Tol begeleiden in zes afleveringen eeneiige tweelingen langs diverse tests om zo de ‘ultieme tweeling’ van Nederland te vinden. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht of tweelingen dezelfde angsten, verlangens en smaak delen en worden ze op telepathie getest. In andere testen ondernemen de tweelingen gezamenlijke activiteiten. Neurowetenschapper en ‘tweelingonderzoeker’ Dirk Smit voorziet het programma van leuke weetjes en feitjes. Caroline Tensen presenteerde in 2005 al eens de Tweelingtest bij de TROS.

Het best bekeken programma maandag was het journaal van 20.00 uur, daar stemden bijna, 2,4 miljoen mensen op af, gevolgd door Goede Tijden Slechte Tijden op RTL 4 met ruim 1,9 miljoen kijkers. Naar Nieuwsuur keken ruim 1,3 miljoen mensen. Dat zijn er veel meer dan anders. In het actualiteitenprogramma op NPO2, dat doorgaans tussen de 500.000 en 750.000 kijkers trekt, werd rechtstreeks verslag gedaan van het aftreden van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven.

De VVD-bewindslieden maakten hun vertrek maandagavond kort na tienen bekend in een persconferentie op hun ministerie. Het was ook Nieuwsuur dat vorige week onthulde dat met de deal die Teeven als officier van justitie sloot met een drugscrimineel 4,7 miljoen gulden was gemoeid en niet 2 miljoen, wat Opstelten eerder aan de Kamer had gemeld.