Partnerbijdrage

Wat kost een dakkapel?

03-10-2022 10:10

Je hebt een eigen woning in een leuke buurt. Als het een huis is dat al enkele tientallen jaren bestaat heb je deze misschien tussentijds verbouwd. Een grondige renovatie met als doel het moderniseren van je leefomgeving. Wellicht in een tijd dat de gasprijs laag stond en het niet veel uitmaakte wat je verbruik was. Isolatie kwam op de tweede plaats. Vaak was een verbeterde isolatie al een direct gevolg van de renovatie. De zolderverdieping gebruik je als opslagplaats voor spullen die je voorlopig niet gaat gebruiken. Maar tijden veranderen, plots dient zich het idee van een luxe dakkapel aan. Verderop in de straat hebben ze dit ook gerealiseerd. Je vraagt je af: Is dit ook wat voor mijn huis?

Veel redenen om te kiezen voor een dakkapel

Er zijn veel redenen te verzinnen waarom een dakkapel op je woning een puik plan is. Het heeft er in alle gevallen mee te maken dat je de extra ruimte goed kan gebruiken én dat je de waarde van je woning flink vermeerdert.

  • Meer ruimte. Dat schuine dak van je huis kost je enorm veel loopruimte. Bijna nergens kun je rechtop staan en in twee richtingen heb je een hoop loze ruimte. Met een dakkapel verhoog je je dak en valt de loze ruimte plots weg. Een paar vierkante meter meer door de dakkapel betekent ineens ruimte voor een extra kamer.
  • Welkom zonlicht! Wanneer je van dat kleine kiepraampje af bent en een volwaardig dakkapel hebt, merk je dat er plots licht naar binnen valt zoals je dat op zolder nog nooit hebt gezien! De kamer voelt hierdoor gelijk ruimer aan.
  • Minimaal onderhoud aan een dakkapel. Hoewel dit wel afhangt van het materiaal dat je kiest voor je dakkapel. Kunststof is onderhoudsarm en neem je af met water en wat schoonmaakmiddel. Een houten dakkapel moet je eens in de vier jaar schilderen.
  • Geniet van het uitzicht. Geen dakraampje meer die je af en toe een glimp van een vogeltje liet opvangen. Een dakkapel laat je ogen afdwalen in de richting van de horizon. Of het huis van de overburen.
  • Verhoog de waarde van je woning met een dakkapel. Een dakkapel is een waardevolle investering. Hoe snel je de investering eruit heb hangt af van de vraag: Wat kost een dakkapel? Maar een dakkapel is altijd een prima manier om de waarde van je huis flink op te krikken.

Waar begint de prijs van een dakkapel?

Om je een idee te geven; neem je een dakkapel van 2,5 meter breed en is deze van het onderhoudsarme kunststof gemaakt, dan ben je al klaar voor 6.500 euro. Want dit is inclusief plaatsing! Zelf doe je dan de afwerking vanbinnen. Wil je de dakkapel twee keer zo breed, dan ben je maar 30% meer kwijt. Het hangt af van jouw wensen qua materialen, grootte en natuurlijk je budget. Een dakkapel doet zoveel voor de uitstraling van je huis, dat het de investering dubbel en dwars waard is!