Partnerbijdrage

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een elektrische fiets

02-12-2022 18:18

Het aantal elektrische fietsen in Nederland stijgt enorm hard. Het rijden op een elektrische fiets wordt steeds toegankelijker omdat ze op veel plekken te verkrijgen zijn, tegenwoordig in verschillende prijsklassen te koop zijn en omdat het mensen stimuleert om de auto vaker te laten staan. Zo motiveren werkgevers tegenwoordig steeds vaker hun personeel om via een zakelijke constructie een elektrische fiets aan te schaffen voor woon-werk verkeer en is het een eenvoudige manier om dagelijks de files te vermijden. Wij zetten de voordelen van een elektrische fiets graag voor je op een rij.

Blijf fit en gezond

Fietsen is voor velen een hele drempel. Op de fiets naar het werk gaan, elke ochtend en elke avond dat stuk van huis naar werk en andersom fietsen is voor velen een brug te ver. Dit zorgt ervoor dat men minder beweging heeft en dat is niet goed voor de algehele gezondheid. Het gebruiken van een elektrische fiets zorgt ervoor dat je sneller aan je beweging komt elke dag en dat je fit en vitaal aankomt op je werk. Ook al is het fietsen op een elektrische fiets minder intensief dan het fietsen op een normale fiets, toch heb je op die manier elke dag je beweging.

Milieuvriendelijk

Het fietsen op een elektrische fiets is milieuvriendelijker dan het rijden op een auto of met een scooter. Je vermindert niet alleen de uitstoot en draagt daarmee een steentje bij aan het milieu, je gaat ook minder brandstof gebruiker. Een accu van een elektrische fiets moet natuurlijk wel opgeladen worden, maar dit kun je op een duurzame manier te doen door de zelf opgewekte energie uit je zonnepanelen te gebruiken.

Tijdwinst

In de meeste gevallen kun je met een elektrische fiets snelheden tot 25 kilometer per uur halen. Dit is wat sneller dan de gemiddelde snelheid waarmee iemand op een rustig tempo fietst. Dat betekent dat je wat tijdwinst zou kunnen boeken ten opzichte van een reguliere fiets. Bovendien kun je met een fiets vaak sneller op een bepaalde plek in de binnenstad komen dan met een auto. Op korte afstanden, met name in de stad, wint de elektrische fiets het vaak van de auto.

Comfort

Een ander belangrijk voordeel van fietsen op een elektrische fiets is het comfort. Je bent heerlijk aan het fietsen, maar raakt niet zo snel uitgeput als wanneer je op een normale fiets aan het fietsen bent. Dit is de reden dat veel mensen die naar hun werk fietsen, kiezen voor een elektrische fiets. Je kiest zelf op welke intensiteit je de accu laat draaien, zodat je zelf bepaalt hoe intensief je de fietsrit maakt.

Ben jij overtuigd dat een elektrische fiets ook iets voor jou is en wil je graag een elektrische fiets bestellen? Kijk dan goed rond naar alle opties die er zijn, informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden om een financiële regeling te treffen of laat je informeren door een fietsspecialist. We wensen je veel plezierige fietskilometers toe!