Buitenland

NORAD-commandant sluit niets uit over herkomst UFO’s, ook niet dat het aliens zijn

13-02-2023 10:00

F-16
F-16 Fighting Falcon. Shutterstock.

WASHINGTON, 12 februari, (Reuters)  – China heeft gereageerd op de drie UFO’s die afgelopen weekend werden neergehaald boven de VS en Canada. De Chinese minister van buitenlandse zaken zei “geen informatie” te hebben over de laatste drie neergeschoten objecten.

Generaal Glen VanHerck van de Amerikaanse luchtmacht, die belast is met de bescherming van het Amerikaanse luchtruim, zei tegen verslaggevers dat “het leger niet heeft kunnen vaststellen wat de drie meest recente objecten zijn, hoe ze in de lucht blijven of waar ze vandaan komen”.

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

“We noemen ze niet voor niets objecten, geen ballonnen,” zei VanHerck, hoofd van North American Aerospace Defense Command (NORAD) en Northern Command.

“Op dit moment blijven we elke dreiging of potentiële dreiging, onbekend, die Noord-Amerika nadert beoordelen in een poging deze te identificeren”.

Aliens

VanHerck zei dat hij aliens of andere verklaringen niet uitsluit. “Ik laat dat uitzoeken door de geheime dienst en de contraspionage”, zei hij.

“Op dit moment blijven we elke dreiging of potentiële dreiging, onbekend, die Noord-Amerika nadert beoordelen in een poging deze te identificeren.”

Een andere defensiefunctionaris, die op voorwaarde van anonimiteit sprak, zei vervolgens dat het leger geen bewijs had gezien dat de objecten buitenaards waren.

UAP’s

De incidenten komen op een moment dat het Pentagon de laatste jaren een nieuwe poging heeft ondernomen om militaire waarnemingen van UFO’s te onderzoeken – in officiële overheidstaal omgedoopt tot “ongeïdentificeerde luchtverschijnselen” of UAP’s.

De inspanningen van de regering om abnormale, ongeïdentificeerde objecten te onderzoeken – of ze zich nu in de ruimte, in de lucht of zelfs onder water bevinden – heeft geleid tot honderden gedocumenteerde meldingen die worden onderzocht, aldus hoge militaire leiders.

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

Maar het Pentagon zegt geen bewijs te hebben gevonden dat wijst op aardse bezoeken van intelligent buitenaards leven.

De analyse van militaire waarnemingen wordt uitgevoerd door het Office of the Director of National Intelligence in samenwerking met een nieuw opgericht Pentagon bureau dat bekend staat als AARO, kort voor de cryptische naam All Domain Anomaly Resolution Office.

Geen verklaring

Hun eerste rapport aan het Congres in juni 2021 onderzocht 144 waarnemingen van Amerikaanse militaire vliegers uit 2004.

Dat onderzoek schreef één incident toe aan een grote, leeglopende ballon, maar vond dat de rest zonder verdere analyse niet door de regering kon worden verklaard.

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

Ballon

 

Een rapport van het Office of the Director of National Intelligence van vorige maand vermeldde 366 bijkomende waarnemingen, meestal zaken als ballonnen, drones, vogels of rommel in de lucht. Maar 171 bleven officieel onverklaard.

“Sommige van deze niet gekarakteriseerde UAP lijken ongewone vluchtkenmerken of prestatievermogens te hebben vertoond, en vereisen verdere analyse”, aldus het bureau in het rapport.

Alien crash

Ronald Moultrie, ondersecretaris van defensie voor inlichtingen en veiligheid, vertelde verslaggevers in december dat hij in de dossiers niets had gezien dat wees op intelligent buitenaards leven.

“Ik heb in deze dossiers tot op heden niets gezien dat erop wijst dat er een buitenaards bezoek is geweest, een buitenaardse crash of iets dergelijks,” zei Moultrie.