Partnerbijdrage

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer spiegel?

23-03-2023 13:14

De spiegel badkamer is een van de belangrijkste elementen in een badkamer. Het maakt eigenlijk niet uit welke vorm je kiest, want een spiegel laat de badkamer altijd ruimtelijker lijken! In dit artikel bespreken we tips om rekening mee te houden bij het kopen van een badkamerspiegel en verschillende soorten spiegels die beschikbaar zijn. Lees verder voor meer informatie!

Hoe bepaal je de hoogte van een badkamerspiegel?

Bij het installeren van een nieuwe spiegel in de badkamer is de hoogte van de spiegel van cruciaal belang. Je wilt voorkomen dat je te laag moet bukken of te hoog moet reiken om in de spiegel te kunnen kijken. Gelukkig is er een eenvoudige methode om de ideale hoogte van de spiegel te bepalen. Het middelpunt van de spiegel moet namelijk op ooghoogte hangen. Om de hoogte van de spiegel te bepalen, kun je als volgt te werk gaan: sta voor de lege muur waar je de spiegel wilt ophangen en maak op ooghoogte een klein merkteken op de muur. Plaats de spiegel vervolgens op de grond en boor de benodigde gaten op de gemarkeerde plekken. Over het algemeen wordt de bovenkant van een badkamerspiegel op twee meter van de grond gemonteerd. Het is ook belangrijk om de afmetingen van de spiegel goed af te stemmen op de wastafel. Zorg dat de spiegel in verhouding is met de badkamermeubels en het sanitair. Het kiezen van verkeerde afmetingen kan het evenwichtige beeld uit balans brengen en een chaotisch en onrustig gevoel in de badkamer creëren.

Kies je vorm

Een rechthoekige of vierkante spiegel is een goede keuze als je een tijdloze uitstraling wilt creëren in je badkamer. Deze vormen passen namelijk goed bij verschillende interieurstijlen en zijn tijdloos. De vorm van de spiegel heeft namelijk een grote invloed op de sfeer van de badkamer. Als je een warme en zachte uitstraling wilt creëren, is een ronde spiegel daarentegen een goede optie. Door de ronde vorm worden de vaak strakke lijnen in de badkamer doorbroken, wat zorgt voor een speels en modern effect.

Verlichting en anti-damp functie

Heb je er genoeg van om na het douchen een beslagen spiegel te hebben of erger nog, de vegen die ontstaan door het wegvegen van de damp? Gelukkig is er een praktische oplossing beschikbaar: een spiegel met geïntegreerde led-verlichting én anti-damp functie. Deze verlichting is niet alleen praktisch, maar geeft ook extra sfeer aan de badkamer. Na een lange werkdag kun je heerlijk ontspannen in een warm bad met sfeerverlichting en genieten van je welverdiende rust!

Wandkastje en spiegel in één

Een badkamerspiegel kan niet alleen functioneren als reflectie oppervlak, maar ook als extra opbergplek. Dit is vooral handig voor badkamers met beperkte ruimte of voor mensen die hun spullen liever niet in het zicht hebben. Een spiegelkast biedt hierbij uitkomst! Het stelt je in staat om al je badkamerbenodigdheden bij de hand te hebben en geeft tegelijkertijd een opgeruimde uitstraling aan je badkamer!