Buitenland

Duitsland investeert miljarden in waterstof

15-07-2024 19:14

Waterstof
Shutterstock.

Duitsland zal samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in diverse waterstofprojecten om de energietransitie te versnellen. De overheid stelt hiervoor 4,6 miljard euro aan subsidies beschikbaar, terwijl bedrijven zoals RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bijdragen.

 

Redactie, TPO, 15 juli 2024 – De financiering wordt verdeeld over 23 projecten gericht op de productie, opslag en transport van waterstof. Volgens de Duitse minister van Economie, Robert Habeck, is dit een belangrijke stap naar een klimaatneutrale en duurzame economie.

De projecten zullen bijdragen aan de grootschalige productie, opslag en transport van waterstof, geproduceerd met duurzame energiebronnen. Er wordt ook 2000 kilometer aan pijpleidingen worden aangelegd.

Waterstof wordt gezien als een cruciaal middel om de uitstoot te verminderen, aangezien de verbranding ervan geen uitstoot veroorzaakt. Habeck benadrukt dat waterstof een belangrijke rol zal spelen in het fossielvrij maken van de Duitse industrie en energiesector.