Buitenland

Netanyahu bezoekt plek van dodelijke aanval

29-07-2024 15:45

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu. Bloomberg.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een bezoek gebracht aan de plek waar zaterdag een dodelijke aanval plaatsvond in de geannexeerde Golanhoogten. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” zal reageren op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen.

 

Redactie, TPO, 29 juli 2024 – Netanyahu verklaarde in Majdal Shams dat hij, net als “alle Israëlische burgers en velen in de wereld”, geschokt was door het geweld van zaterdag, meldt het ANP. De aanval eiste het leven van kinderen tussen de 10 en 16 jaar oud die aan het spelen waren op een voetbalveld dat vanuit Libanon werd geraakt. De premier betuigde zijn medeleven aan de getroffen families en benadrukte de ernst van de situatie.

Israël wijst naar Hezbollah

Israël legt de schuld van de aanval bij de terreurorganisatie Hezbollah, die door Iran wordt gesteund. Volgens de Israëlische krijgsmacht werd een door Iran gemaakte raket gebruikt in de aanval.

Hoewel Hezbollah ontkent verantwoordelijk te zijn, gaf de groep wel toe diezelfde dag aanvallen op Israëlische posities te hebben uitgevoerd.

Lees ook: Woede en verdriet vermengen zich terwijl de Druzenstad Majdal Shams tien kinderen begraaft