Buitenland

Trump en Harris gaan in debat op Fox News

03-08-2024 09:17

President Donald Trump
President Donald Trump, 2017. Evan El-Amin / Shutterstock.com

Oud-president Donald Trump kondigt aan dat hij op 4 september op Fox News in debat gaat met de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris.

 

Redactie, TPO, 3 augustus 2024 – “De regels zullen vergelijkbaar zijn met de regels van mijn debat met Sleepy Joe, die vreselijk is behandeld door zijn partij, maar dan met een arena vol publiek”, schrijft hij op zijn sociale netwerk Truth Social, verwijzend naar president Joe Biden. Het debat zal plaatsvinden in de staat Pennsylvania.

Aanvankelijk weigerde Trump een debat met Harris, omdat hij vond dat zij nog niet de officiële kandidaat van de Democraten was. Deze situatie veranderde echter nadat Harris afgelopen vrijdag voldoende stemmen van Democratische gedelegeerden ontving, waarmee ze officieel de presidentskandidaat van haar partij werd.

Reactie Harris nog onbekend

Kamala Harris gaf eerder aan bereid te zijn om op Fox News in debat te gaan met Trump. Na de aankondiging van Trump heeft Harris nog niet bevestigd of ze instemt met de voorwaarden die Trump op Truth Social heeft gedeeld.

Het debat tussen Trump en Biden eind juni verliep desastreus voor Biden, wat uiteindelijk leidde tot zijn beslissing om zijn herverkiezingscampagne te beëindigen en zijn vicepresident, Kamila Harris, te steunen als kandidaat.