Sport

Buitenlandse media vol lof over ‘Bionische Bol’

04-08-2024 12:30

Foto: AP.

Buitenlandse media zijn vol lof over Femke Bol. De Nederlandse atlete won zaterdagavond met een fenomenale eindsprint met haar ploeg de 4×400 meter gemengde estafette op de Olympische Spelen in Parijs. De Franse zender RF1 noemt haar ‘Bionische Bol’.

 

Redactie, TPO, 4 augustus 2024 โ€“ย De Britse krant The Guardian heeft het over ‘Bliksemschicht Bol’ en vergelijkt haar met legendarische sprinters als Usain Bolt: ‘De sport heeft sterren nodig zoals Usain Bolt ooit was. Het scheelt een ‘t’ in haar naam.’

De Amerikaanse zender NBC herhaalde de finishbeelden keer op keer, onder de indruk van Bols razendsnelle inhaalrace:ย ‘Bol zet de turbo aan. Als een raket ging ze in een paar seconden van de vierde naar de tweede plaats voordat ze de laatste loper uit de Verenigde Staten inhaalde en Nederland een historische titel bezorgde’, aldus NBC.

Eurosport laat op X de ‘incredible finish’ zien:

Estafette voor de eeuwigheid

Chef de mission Pieter van den Hoogenband spreekt van een ‘estafette voor de eeuwigheid’. Bol schreef samen met haar teamgenoten Eugene Omalla, Lieke Klaver en Isaya Klein Ikkink eeft Bol atletiekgeschiedenis en haalde de zesde olympische gouden medaille in Parijs binnen voor Nederland.

Lees ook: Nederland pakt Olympisch goud op 4ร—400 meter gemengde estafette