Buitenland

ABC claimt debat Harris-Trump op 10 september

09-08-2024 09:17

Evan El-Amin/Shutterstock

De Amerikaanse televisiezender ABC houdt op 10 september een debat tussen vicepresident Kamala Harris en voormalig president Donald Trump, in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 5 november. Volgens ABC hebben beide kampen hun deelname bevestigd.

 

Redactie, TPO, 9 augustus 2024 – De nieuwszender meldt dit kort na een persbijeenkomst van Trump, die aangaf drie debatten te willen voeren in september, waarvan het eerste op 4 september bij FOX, gevolgd door NBC op 10 september en het laatste op 25 september bij ABC. Trump verklaarde deze afspraken te hebben gemaakt met de zenders en wacht nu op een formele reactie van Harris, meldt het ANP.

De datum van 10 september bij ABC zou echter al zijn overeengekomen door beide partijen, al was dit voordat president Joe Biden zich terugtrok uit de race.

Voorsprong Harris

Het debat vindt -of de debatten vinden- plaats te midden van significante politieke verschuivingen na het terugtrekken van president Joe Biden uit de race, wat de verhoudingen in de peilingen heeft veranderd. Die laten momenteel een voorsprong van de Democraten zien, met 42 procent voor Harris tegenover 37 procent voor Trump, volgens de meest recente cijfers van Ipsos.

Opvallend is ook dat de steun voor de onafhankelijke kandidaat Robert Kennedy Jr. afneemt.