Buitenland

Israël hervat onderhandelingen over staakt-het-vuren en vrijlating gegijzelden

09-08-2024 09:14

Een poster van de Israelische-Amerikaanse gijzelaar Hersh Goldberg-Polin bij een herdenkingsplaats voor het Supernova Muziekfestival in Zuid-Israel bij de grens met Gaza waar hij 7 oktober 2023 werd ontvoerd door Hamas. AP Photo/Maya Alleruzzo

Israël hervat de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van gegijzelden te hervatten en stuurt op 15 augustus een delegatie naar de afgesproken locatie om de details van een deal af te ronden.

 

Redactie, TPO, 9 augustus 2024 – Dit maakt het bureau van premier Benjamin Netanyahu bekend. Het besluit volgt op een voorstel van de Verenigde Staten en bemiddelaars, meldt het ANP.

De Verenigde Staten, Egypte en Qatar hebben Israël en Hamas gezamenlijk aangespoord om de onderhandelingen over een wapenstilstand voort te zetten. Deze gesprekken zouden mogelijk in Cairo of Doha kunnen plaatsvinden, volgens een verklaring ondertekend door de leiders van de drie landen.

De verklaring benadrukt dat er al een raamwerk voor een akkoord bestaat, waarbij alleen de uitvoering nog moet worden uitgewerkt.

De landen riepen op om geen tijd te verspillen en de gegijzelden zo snel mogelijk vrij te laten.