Economie

Esprit sluit alle Duitse winkels

09-08-2024 11:40

Foto: Pixabay.

Modeketen Esprit zet een streep door zijn fysieke aanwezigheid in Duitsland. Het bedrijf heeft besloten om alle 56 Duitse winkels te sluiten voor het einde van het jaar. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor ongeveer 1300 medewerkers die hun baan verliezen.

 

Redactie, TPO, 9 augustus 2024 – De sluiting in Duitsland komt bovenop het faillissement van de Nederlandse tak van Esprit, dat vorige maand werd uitgesproken. Het modeconcern kampt wereldwijd met grote financiële problemen, aldus het ANP. Stijgende energie- en inkoopprijzen, toenemende concurrentie van online retailers en hoge loonkosten in Duitsland hebben de bedrijfsresultaten zwaar onder druk gezet.

In mei van dit jaar vroeg Esprit al faillissement aan voor zijn Europese activiteiten. Het bedrijf is nog wel actief in ongeveer veertig landen, met hoofdkantoren in Duitsland en Hongkong.

De Duitse markt was altijd al van groot belang voor Esprit. De sluiting van de winkels in het land markeert een nieuwe fase in de moeizame geschiedenis van het ooit zo populaire modemerk.