Buitenland

Rusland neemt antiterreurmaatregelen in grensregio’s

10-08-2024 11:34

Een colonne van de Russische strijdkrachten op weg naar het Sudzhansky-district van de Koersk-regio. Foto @Persdienst van het Russische ministerie van Defensie/AP

Rusland heeft zaterdag antiterreurmaatregelen ingesteld in drie regio’s die aan Oekraïne grenzen: Koersk, Belgorod en Brjansk. De maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid in deze gebieden te waarborgen in het licht van de aanhoudende spanningen met Oekraïne.

 

Redactie, TPO, 10 augustus 2024 – Dit werd gemeld door regionale gouverneurs en het Nationale Antiterrorismecomité.

Volgens persbureau RIA Novosti omvatten de maatregelen onder andere de mogelijke evacuatie van bewoners, beperkingen op vervoer in bepaalde gebieden, verhoogde beveiliging rond gevoelige locaties en het afluisteren van telefoon- en andere communicatiemiddelen.

Deze stappen zijn gericht op het voorkomen van verdere escalatie en het beschermen van de bevolking, meldt het ANP.

Extra troepen naar Koersk

Rusland heeft ook extra troepen naar de regio Koersk gestuurd om een aanval van Oekraïense eenheden af te slaan. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat er raketwerpers, artillerie, tanks en ander zwaar materieel naar het gebied zijn verplaatst om de defensie te versterken.

Dit toont aan hoe serieus Moskou de dreiging neemt.

‘Rusland moet de gevolgen van de invasie voelen’

Moskou beweert dat ongeveer duizend Oekraïense soldaten en meer dan twee dozijn pantserwagens en tanks betrokken waren bij de aanval. Later verklaarde Rusland dat het aanzienlijk meer militair materieel heeft vernietigd.

Oekraïne heeft het offensief niet officieel toegegeven, hoewel president Volodymyr Zelensky wel stelt dat Rusland de gevolgen van de invasie moet “voelen”.