Sport

Winnaars gouden medailles geridderd in Den Haag

13-08-2024 11:59

Sifan Hassan tijdens de huldiging van de vrouwenmarathon op de Olympische Spelen 2024 in Parijs, waar Hassan goud bemachtigde. Foto @Natacha Pisarenko/AP

De Nederlandse sporters die goud wonnen op de Olympische Spelen zijn dinsdag geridderd voor hun uitzonderlijke prestaties. Staatssecretaris Vincent Karremans (Sport) en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag waren aanwezig om de versierselen op te spelden en de sporters te eren.

 

Redactie, TPO, 13 augustus 2024 – Sporters die al eerder geridderd zijn voor hun prestaties ontvingen nu een speciaal beeldje, de ‘Chapeau’. Onder hen bevinden zich roeiers Tone Wieten en Koen Metsemakers, evenals zeilster Marit Bouwmeester, zwemster Sharon van Rouwendaal en atlete Sifan Hassan, die eerder al deze eer te beurt viel, meldt het ANP.

Historische medaillespiegel voor Nederland

Nederland boekte een historische prestatie op de Olympische Spelen in Parijs met vijftien gouden medailles, naast zeven zilveren en twaalf bronzen medailles. Dit resultaat plaatst Nederland op de zesde plaats in de medaillespiegel, de hoogste positie die het ooit op de Zomerspelen heeft behaald.

Staatssecretaris Karremans prees de sporters voor hun doorzettingsvermogen en samenwerking, ondanks tegenslagen en uitdagingen.