ThePostOnline

Banksy’s negende kunstwerk verschenen in Londen

13-08-2024 15:20

An artwork by the street artist Banksy that appeared in west London, Tuesday, Aug. 6, 2024. (AP Photo/Alberto Pezzali)

Een nieuw kunstwerk van Banksy is verschenen op een rolluik van de London Zoo in Londen. Het kunstwerk toont een gorilla, een zeeleeuw en een aantal vogels.

 

Redactie, TPO, 13 augustus 2024 – Banksy bevestigde de authenticiteit van het werk door een foto ervan te plaatsen op zijn Instagrampagina. Het kunstwerk is bedoeld om “vreugde te brengen”, aldus een woordvoerder van de London Zoo. De woordvoerder benadrukt dat Banksy met zijn kunstwerk de vreugde die dieren brengen onder de aandacht wil brengen.

Het kunstwerk is het laatste in een serie die sinds vorige week maandag dagelijks door de anonieme kunstenaar is onthuld, waarbij alle werken dieren als onderwerp hebben.

Verdwenen en beschadigde kunstwerken

Enkele eerdere werken van Banksy zijn inmiddels verdwenen uit het Londense straatbeeld. Een kunstwerk van een wolf op een satellietschotel werd kort na onthulling gestolen, en een uithangbord met een afbeelding van een kat werd om veiligheidsredenen verwijderd. Ook een afbeelding van een neushoorn is gedeeltelijk overgespoten met graffiti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)