Buitenland

Intensieve luchtaanvallen en onderscheppingen in Rusland en Oekraïne

14-08-2024 09:40

Een oudere vrouw loopt langs een flatgebouw dat beschadigd is na beschietingen door de Oekraïense kant in Koersk, Rusland, 11 augustus 2024. Foto/AP

De Russische luchtverdediging vernietigde in de nacht van dinsdag op woensdag volgens het Russische ministerie van Defensie 117 Oekraïense drones en vier tactische raketten. Van deze drones waren er 37 gericht op de regio Koersk. Ook Oekraïne verklaart drones te hebben onderschept.

 

Redactie, TPO, 14 augustus 2024 – Over het totale aantal drones en raketten dat werd afgevuurd, wordt geen melding gedaan, meldt het ANP.

In de Russische regio Voronezj zijn eveneens Oekraïense drones neergeschoten. Volgens gouverneur Alexander Gusev zijn er geen slachtoffers gevallen, maar hebben verschillende woonhuizen schade opgelopen. De drones werden tijdens de nachtelijke aanval door de Russische luchtverdediging onderschept.

Ook Oekraïne rapporteert een nachtelijke aanval vanuit Rusland. De Oekraïense luchtmacht verklaart 17 van de 23 drones die door Rusland werden gelanceerd te hebben onderschept. Deze aanval veroorzaakte schade aan infrastructuur in de noordelijke regio’s Tsjernihiv en Zjytomyr, maar er vielen geen slachtoffers.