Buitenland

Kennedy zoekt ontmoeting met Harris, overweegt terugtrekken voor Trump

15-08-2024 13:21

Onafhankelijk presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., 6 augustus 2024. Foto @/Hans Pennink/AP

Onafhankelijk presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft vorige week via tussenpersonen een ontmoeting aangevraagd met vicepresident Kamala Harris. Kennedy wilde de mogelijkheid bespreken om een functie in de regering van Harris te krijgen in ruil voor steun aan haar campagne. Harris en haar adviseurs zouden echter geen interesse hebben getoond in het voorstel.

 

Redactie, TPO, 15 augustus 2024 – Eerder sprak Kennedy al met de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump over een mogelijke rol in zijn toekomstige regering. Ook dit gesprek leidde tot geen overeenkomst, meldt The Washington Post.

Sommige van Trump’s adviseurs zouden zich hebben afgevaagd of het wel verstandig zou zijn om de bekende vaccin-criticus een functie aan te bieden die verband houdt met de gezondheidszorg.

Steun verder gedaald

Kennedy staat in peilingen ver achter op zowel Trump als Harris en lijkt geen kans te maken om de verkiezingen te winnen. Zijn steun is verder gedaald sinds president Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race en Harris als zijn vervangster heeft voorgesteld.

Kennedy probeert nu aan te tonen met eigen peilingen dat zowel Trump als Harris zouden profiteren van zijn steun.

‘Kennedy trekt zich terug en steunt Trump’

Kennedy’s team heeft eerder geprobeerd Democraten te overtuigen dat hij een sterkere kandidaat zou zijn dan Biden, maar zonder succes. Sommige adviseurs van Trump, die anoniem willen blijven, verwachten dat Kennedy zich binnenkort zal terugtrekken en uiteindelijk Trump zal steunen.

Ze geven aan nog steeds contact te hebben met Kennedy en zijn team.