Binnenland

Utrecht sluit per direct overbelaste opvang Oekraïense vluchtelingen in Jaarbeurs

19-08-2024 16:26

Het terrein van de jaarbeurs in Utrecht. Bron: Maarten Zeehandelaar via Shutterstock

De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht is per direct en voor onbepaalde tijd gesloten vanwege overbelasting van de locatie. Dit heeft de Veiligheidsregio Utrecht bekendgemaakt. In februari werd de opvang al gedeeltelijk gesloten, maar toen konden kwetsbare groepen zoals gezinnen met kinderen en ouderen er nog wel terecht.

 

Redactie, TPO, 19 augustus 2024 – Reden voor de volledige sluiting is dat er te weinig ruimte, privacy en zorgcapaciteit is voor de grote aantallen vluchtelingen. Ook staan er lange rijen voor de sanitaire voorzieningen, aldus het ANP.

Het is de veiligheidsregio niet gelukt om de Oekraïners die in de zogeheten Jaarbeurs-hub verblijven, te verplaatsen naar andere opvanglocaties in Nederland. Het aantal Oekraïense vluchtelingen dat ons land binnenkomt, blijft namelijk hoog.

Mensen die nu nog in de Jaarbeurs verblijven, krijgen hulp bij het vinden van een andere plek. Mensen die nog arriveren worden verzocht om zelf naar een ander onderkomen te zoeken.