Binnenland

Veel overlast en schade door zware onweersbuien en windstoten

25-08-2024 10:17

Bliksem
Illustratiefoto @Shutterstock.

Zware onweersbuien en windstoten veroorzaakten zaterdagavond op meerdere plekken in Nederland overlast en schade. Op verschillende locaties waaiden bomen om, wat leidde tot blokkades op wegen en het spoor. Er is -voorzover zondagochtend bekend- niemand gewond geraakt.

 

Redactie, TPO, 25 augustus 2024 – In Hollandsche Rading, in de provincie Utrecht, sneuvelden meerdere bomen op de Graaf Floris V-weg, meldt het ANP. In Sassenheim, op een sportpark, viel een grote boom om tijdens een voetbalwedstrijd. Twee mensen kwamen onder de boom terecht, maar raakten wonder boven wonder niet gewond, aldus Omroep West.

Het treinverkeer ondervond eveneens hinder door de storm. Tussen Beilen en Assen reden zaterdagavond geen treinen vanwege een omgevallen boom op het spoor. Ook tussen Zwolle en Meppel reden tijdelijk minder treinen door een vergelijkbaar incident.

 

Snelweg afgesloten

De A28 bij Spier in Drenthe was de hele avond afgesloten door omgevallen bomen. Vijftig mensen die met hun auto op een onveilige plek stonden, zoals bij scheefhangende bomen of takken, werden opgevangen in een touringcar. Eén persoon kwam bekneld te zitten door een boom op de auto, maar raakte niet gewond. Ook de N375 tussen Pesse en Zwartsluis was afgesloten door obstakels op de weg, meldt de ANWB.

 

De brandweer in Drenthe -waar het flink raak was- sprak van een ‘gekkenhuis’, meldt RTV Drenthe.

Ook in de regio IJsselland was het raak, de veiligheidsregio heeft ruim 184 meldingen verwerkt. De meeste meldingen gingen over omgevallen bomen en wateroverlast.

 

In Houtigehage, een dorp in Friesland, sloeg zaterdagavond de bliksem in op een woonblok, waardoor meerdere daken in brand stonden. Ook hier raakte niemand gewond.