Buitenland

Harris en Walz geven eerste interview sinds start campagne

28-08-2024 09:15

Running mate Tim Walz en vice-resent en presidentskandidaat Kamala Harris. Foto @Carlos Osorio

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en haar running mate voor de presidentsverkiezingen, Tim Walz, geven donderdag hun eerste interview sinds het begin van hun campagne. CNN zal het interview afnemen en uitzenden.

 

Redactie, TPO, 28 augustus 2024 – Het interview wordt donderdag om 21.00 uur lokale tijd (vrijdag 03.00 uur in Nederland) uitgezonden, meldt het ANP.

Harris, de Democratische kandidaat, staat de afgelopen weken onder kritiek vanwege het uitblijven van mediaoptredens. Ook liet ze langere tijd in het midden wat haar concrete beleidsplannen zijn, die sinds de laatste paar dagen mondjesmaat naar buiten komen.

Debat Harris – Trump

Er is bovendien toenemende onzekerheid of het geplande eerste debat tussen Harris en Trump in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezinge op 10 september, uitgezonden door ABC, doorgang vindt. Trump uitte begin deze week op zijn eigen platform Truth Social kritiek op het “ABC-nepnieuws”.

Hij vraagt zich af waarom hij zou debatteren met Kamala Harris. Volgens de nieuwssite Politico zijn er daarnaast ook spanningen tussen de teams van beide presientskandidaten over de spelregels.

Lees ook: Onzekerheid over deelname Trump aan verkiezingsdebat