Buitenland

Scholz wil grenscontroles zo lang mogelijk handhaven

28-08-2024 10:18

Olaf Scholz. Foto @Oliver Bunic/Bloomberg

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is van plan de bestaande grenscontroles bij verschillende buurlanden “zo lang mogelijk” te handhaven. Scholz benadrukt in een interview met ZDF dat deze controles “zeer efficiënt” zijn gebleken in het beheersen van de migratiestromen.

 

Redactie, TPO, 28 augustus 2024 – Aan de grenzen met Polen,Tsjechië en Zwitserland worden sinds oktober vorig jaar selectieve controles uitgevoerd, naast de al bestaande controles aan de grens met Oostenrijk sinds 2015, meldt het ANP.

Deze maatregelen hebben geleid tot een daling van het aantal illegale migranten dat het land binnenkomt, hoewel asielzoekers in de meeste gevallen nog steeds toegang krijgen tot Duitsland.

‘Stop opnemen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan’

Het immigratiedebat in Duitsland is recentelijk weer opgelaaid na een aanslag in Solingen waarbij drie mensen werden gedood door een 26-jarige vluchteling uit Syrië.

Oppositieleider Friedrich Merz (CDU) riep daarop op tot een stop op het opnemen van vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan. Scholz reageerde hierop door te benadrukken dat “het individuele recht op asiel intact blijft”.

Lees ook: IS eist dodelijke steekpartij Solingen op, 26-jarige Syriër opgepakt