Buitenland

Olympische ringen blijven tot 2028 op de Eiffeltoren

06-09-2024 15:05

Eiffeltoren
Shutterstock.

Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, kondigt aan dat de Olympische ringen tot 2028 op de Eiffeltoren blijven hangen.

 

Redactie, TPO, 6 september 2024 – Tijdens een persconferentie verklaarde Hidalgo: “Het voorstel dat ik voor de ringen heb… is om tot 2028, de Olympische Spelen in Los Angeles, de ringen op de Eiffeltoren te laten hangen.” Ze voegde eraan toe dat er in 2028 opnieuw gekeken zal worden of de ringen nog steeds gewenst zijn.

Kritiek op permanente plaatsing

Het plan om de Olympische ringen permanent op de Eiffeltoren te laten hangen heeft kritiek gekregen. De vereniging van nazaten van Eiffel (ADGE) heeft bezwaar gemaakt tegen het ophangen van een symbool aan de toren. Zij benadrukken dat de Eiffeltoren sinds de bouw 135 jaar geleden een iconisch symbool van Parijs en heel Frankrijk is.

Aanpassing en financiering

De huidige Olympische ringen blijken te zwaar voor de Eiffeltoren. Om dit probleem op te lossen, is er een plan om met financiering van het Internationaal Olympisch Comité nieuwe, lichtere ringen te ontwerpen en op de toren te plaatsen.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Anne Hidalgo (@annehidalgo)