Buitenland

Eerbetoon voor Franse Olympiërs en Paralympiërs op Champs-Élysées

14-09-2024 13:05

Eiffeltoren
Shutterstock.

Op zaterdag krijgen de Franse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs een groots eerbetoon met een parade over de Champs-Élysées.

 

Redactie, TPO, 14 september 2024 – Naast de atleten worden ook de vele vrijwilligers en andere betrokkenen toegejuicht door zo’n 70.000 toeschouwers, die gratis kaartjes hebben bemachtigd, melden Franse media. De wereldberoemde boulevard vormt het decor voor dit slotfeest van een sportieve zomer waarin Parijs het middelpunt was.

President Macron onderscheidt medaillewinnaars

Verwacht wordt dat president Emmanuel Macron tijdens het evenement een aantal medaillewinnaars persoonlijk zal onderscheiden. Na de huldiging volgt een muzikaal slot met concerten van artiesten die ook tijdens de openings- en sluitingsceremonies van de Spelen optraden.

Strenge beveiliging en dankbare woorden

Om de festiviteiten veilig te laten verlopen, worden zo’n 4000 politieagenten ingezet. Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité, sprak tijdens een persconferentie zijn ongeloof uit dat de Spelen al voorbij zijn en noemde het een eer om de atleten nog eenmaal te eren op deze bijzondere locatie.

Burgemeester Anne Hidalgo noemde de afgelopen weken van de Olympische en Paralympische Spelen een “betoverende periode” en sprak de wens uit dat de positieve sfeer in Parijs zal blijven voortduren.