Binnenland

Voorbereidingen voor Prinsjesdag in volle gang

16-09-2024 16:42

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens Prinsjesdag 2021.

De voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn maandagmiddag volop bezig. Langs de route van de Glazen Koets, waarin de koninklijke familie zal rijden, zijn dranghekken geplaatst. Ook staan op diverse plekken betonblokken en wegversperringen klaar om de wegen in de buurt van de route af te sluiten.

 

Redactie, TPO, 16 september 2024 – Deze maatregelen worden getroffen om de veiligheid en het verloop van het evenement te waarborgen, meldt het ANP. De Glazen Koets vertrekt dinsdag om 13.00 uur vanaf Paleis Noordeinde en rijdt richting de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout, waar koning Willem-Alexander de troonrede zal voorlezen.

Langs de route zijn al tribunes opgesteld, en meerdere wegen, waaronder de Korte Vijverberg en de Lange Houtstraat, worden vanaf dinsdagochtend 06.00 uur afgesloten. Op borden in de omgeving is te lezen dat er op Prinsjesdag van 05.00 tot 16.00 uur niet geparkeerd mag worden.

Demonstraties tijdens Prinsjesdag toegestaan

Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag zijn demonstraties toegestaan op enkele aangewezen locaties. Demonstranten kunnen terecht op een parallelweg langs het Lange Voorhout, waar vakken door dranghekken gescheiden zijn van de route van de Glazen Koets.

Daarnaast is er ruimte voor actievoerders op de Lange Vijverberg en op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, buiten het afgesloten gebied en nabij station Den Haag Centraal.