Binnenland

Burgemeester vraagt Faber om hulp bij overlast asielzoekers Budel

20-09-2024 10:22

azc
Asielzoekers in een asielzoekerscentrum. (Screenshot NOS)

De gemeente Cranendonck roept asielminister Marjolein Faber met klem op om snel actie te ondernemen tegen de aanhoudende overlast die wordt veroorzaakt door bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel.

 

Redactie, TPO, 20 september 2024 – De burgemeester Roland van Kessel heeft Faber een “dringende oproep” gestuurd om snel in te grijpen, zo maakte de gemeente vrijdag bekend in een brief.

Overlast neemt weer toe

Het asielzoekerscentrum in Budel, het grootste na Ter Apel, veroorzaakt volgens de gemeente al jarenlang problemen. Inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur ervaren overlast door incidenten die variëren van diefstallen tot vernielingen en bedreigingen. Hoewel er onlangs een periode van relatieve rust was, is de overlast de afgelopen weken weer fors toegenomen.

Langdurige problemen in Budel

Burgemeester Van Kessel benadrukt dat de situatie in Budel al lange tijd zorgwekkend is. De gemeente hoopt dat minister Faber snel ingrijpt om verdere escalatie te voorkomen en de veiligheid van de inwoners en ondernemers van Cranendonck te waarborgen. De gemeente dringt aan op een structurele oplossing voor de aanhoudende problemen rond het asielzoekerscentrum.