Buitenland

Nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Mohamed Al Fayed

20-09-2024 15:45

Foto: Pixabay.

Meer vrouwen beschuldigen de vorig jaar overleden Egyptische zakenman Mohamed Al Fayed van seksueel misbruik. Het aantal meldingen is gestegen van 20 naar 37.

 

Redactie, TPO, 20 september 2024 – Dit melden advocaten die betrokken zijn bij de zaak. Ze verwachten dat er “veel meer” slachtoffers naar voren zullen komen.

Al Fayed, die van 1985 tot 2010 eigenaar was van het Britse warenhuis Harrods, wordt beschuldigd van ongepast gedrag dat zich uitstrekte over meerdere locaties, waaronder Londen, Parijs, Saint-Tropez en Abu Dhabi. Vijf van de beschuldigden hebben verklaard dat zij zijn verkracht en het misbruik zou zich over jaren hebben voorgedaan.

Ex-personeelsleden beschrijven Al Fayeds gedrag als een publiek geheim. Advocaat Dean Armstrong spreekt van een “volkomen gebrek aan verantwoordelijkheid” van Harrods, dat volgens hem niet ingreep en beschuldigingen in de doofpot stopte.

Leven en erfenis van Al Fayed

Mohamed Al Fayed overleed vorig jaar op 94-jarige leeftijd. Hij begon zijn carrière als verkoper van frisdrank en naaimachines en bouwde zijn fortuin op in onroerend goed, scheepvaart en de bouw, eerst in het Midden-Oosten en later in Europa.

Daarnaast was hij de vader van Dodi Fayed, die een relatie had met de Britse prinses Diana, en die in 1997 omkwam bij een auto-ongeval in Parijs. Harrods heeft inmiddels erkend dat er onvoldoende is gedaan om de slachtoffers te ondersteunen en heeft excuses aangeboden.