Buitenland

Coca-Cola investeert 1 miljard dollar in Nigeria

21-09-2024 13:06

Coca-Cola kondigt aan de komende vijf jaar 1 miljard dollar te investeren in Nigeria, met de verwachting dat deze investering zal bijdragen aan “aanzienlijke sociale en economische vooruitgang.”

 

Redactie, TPO, 21 september 2024 – Dit komt op een cruciaal moment voor het West-Afrikaanse land, dat zich herstelt van een ernstige economische crisis en dringend op zoek is naar buitenlandse investeringen, meldt het ANP.

Nigeria, het meest bevolkte land van Afrika, ondervindt momenteel grote economische problemen. Deze zijn verergerd door hervormingen van president Bola Tinubu, die in mei 2023 aantrad. Het beëindigen van de brandstofsubsidies leidde tot een verdrievoudiging van de benzineprijzen, terwijl de naira in waarde is gedaald en de kosten van levensonderhoud zijn gestegen.

Veel multinationals hebben hun activiteiten in het land verminderd vanwege de uitdagende zakelijke omgeving en beperkte toegang tot buitenlandse valuta.

Coca-Cola’s lange geschiedenis in Nigeria

Coca-Cola is al decennialang actief in Nigeria; de Nigerian Bottling Company werd in 1951 opgericht. In 2019 breidde het bedrijf zijn aanwezigheid verder uit door Chi Limited, een lokale drankenfabrikant, over te nemen, nadat het eerder in 2016 al een belang van 40 procent in het bedrijf had verworven voor 240 miljoen dollar.

De recente investering van Coca-Cola biedt een sprankje hoop voor de Nigeriaanse economie en de bedrijven die van hun samenwerking afhankelijk zijn.