Binnenland

Nieuwe aanhoudingen in groot onderzoek naar Soevereinen

27-09-2024 16:51

Illustratiefoto @Bas-112fotografie/Shutterstock

De politie heeft in Geesteren een 61-jarige man en een 59-jarige vrouw aangehouden, die vermoedelijk betrokken zijn bij een radicale soevereinenbeweging. Tijdens doorzoekingen van hun woning en verschillende bedrijfspanden zijn er meerdere voorwerpen in beslag genomen, waaronder munitie, een kruisboog, gegevensdragers en een aanzienlijke hoeveelheid documenten die betrekking hebben op het radicale soevereine gedachtegoed.

 

Redactie, TPO, 27 september 2024 – De verdachten lijken volgens het Openbaar Ministerie (OM) verbonden te zijn aan een lokale militie van de organisatie Common Law Nederland Earth (CLNE), waar momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar loopt.

Eerder dit jaar zijn er al zeven andere verdachten in deze zaak gearresteerd, waarvan vijf nog steeds in hechtenis zitten. De aanhouding van de man en vrouw uit Geesteren vond donderdag plaats, en hun voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd.

Soevereinen

Soevereinen zijn individuen die zich verzetten tegen de overheid en andere gevestigde instituties, met de intentie om de huidige overheid en democratische systemen te vervangen.

Een klein percentage van deze radicale soevereinen is bereid geweld te gebruiken om hun doelen te bereiken