Buitenland

Netanyahu tijdens Algemene Vergadering van de VN: ‘Israël vecht voor zijn leven’

27-09-2024 17:32

Benjamin Netanyahu. Foto @Justin Sullivan/Getty Images North America

Tijdens zijn toespraak op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vrijdag beschreef de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de huidige oorlog aan zeven fronten waarin de Joodse staat verwikkeld is, als een existentiële strijd. “Israël vecht voor zijn leven tegen Hamas, Hezbollah en andere Iraanse proxies” aldus Netanyahu.

 

Redactie, TPO, 27 september 2024 – Netanyahu herhaalde dat Hamas, een antisemitische terreurgroep die zich toelegt op de vernietiging van Israël, geen deel kan uitmaken van een politieke regeling na de oorlog in Gaza, aldus i24 News.

“Als Hamas aan de macht blijft, zal het zich reorganiseren, herbewapenen en Israël keer op keer aanvallen, zoals het heeft beloofd te doen. Hamas moet weg”, aldus de premier.

“Israël zal deze strijd winnen, omdat we geen andere keuze hebben. Israël zal niet zachtjes de goede nacht ingaan,” zei hij, verwijzend naar het bekende gedicht Do not go gentle into that good night van Dylan Thomas, een dichter en schrijver uit Wales (1914-1953).