Buitenland

EU trekt extra 30 miljoen euro uit voor humanitaire hulp in Libanon

03-10-2024 11:12

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. (Screenshot EU)

De Europese Commissie besluit om 30 miljoen euro extra vrij te maken voor humanitaire hulp in Libanon, vanwege de oplopende spanningen tussen terreurgroep Hezbollah en Israël. Het geld is bestemd voor voedselhulp, onderdak en gezondheidszorg.

 

Redactie, TPO, 3 oktober 2024 – Eerder deze week maakte de Europese Commissie al 10 miljoen euro extra beschikbaar voor noodhulp aan Libanon. Met de nieuwe bijdrage komt de totale humanitaire hulp van de Europese Unie aan het land dit jaar op ruim 104 miljoen euro, meldt de commissie donderdag op X.

Oproep tot bescherming van burgers en staakt-het-vuren

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, sprak haar zorgen uit over de escalerende spanningen in het Midden-Oosten. “Alle partijen moeten hun uiterste best doen om de levens van onschuldige burgers te beschermen”, zei ze. “Vandaag voeren we onze humanitaire hulp aan de bevolking van Libanon op. Onze nieuwe financiering zal ervoor zorgen dat burgers de broodnodige hulp krijgen in deze zeer moeilijke tijd. We blijven oproepen tot een staakt-het-vuren aan de grens met Libanon en in Gaza, en tot de vrijlating van alle gijzelaars.”