Binnenland

Solidariteitsmanifestatie ‘Samen voor Israël’ in Amstelveen

03-10-2024 16:11

Het terrein van het Supernova muziekfestival in het zuiden van Israel nabij Kibboets Re'im, waar Hamas-terroristen op 7 oktober 2023 zijn totaal 364 mensen op gruwelijke wijze vermoordde, is een herdenkingsplek geworden. Foto @Zamire Willems/TPO

De aanval van de terreurgroep Hamas op Israel vond komende maandag precies een jaar geleden plaats. Om stil te staan bij deze bloedige pogrom, waarbij 1200 mensen om het leven kwamen, organiseert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), samen met diverse Joodse organisaties, zondag 6 oktober de manifestatie ‘Samen voor Israël’.

 

Redactie, TPO, 3 oktober 2024 – De manifestatie vindt plaats op het Stadsplein in Amstelveen van 19.00 tot 21.00 uur en richt zich op solidariteit, rouw en herdenking.

Tijdens de avond zullen verschillende sprekers uit de politiek en media het woord voeren, waaronder Caroline van der Plas (BBB), Boris Dittrich (D66), Leon de Winter (schrijver, columnist), Rob Oudkerk (oud-kamerlid en wethouder PvdA), Aylin Bilic (columnist NRC),  Don Ceder (CU) en Annabel Nanninga (JA21).

Ook Yucha Engel, grootvader van de ontvoerde Ofir, zal zijn verhaal delen. Deze prominente sprekers zullen hun steun betuigen aan Israël en aandacht vragen voor de voortdurende situatie rondom de ontvoeringen.

Naast de manifestatie is er eerder die dag vanaf 14.00 uur een replica te bezichtigen van een ondergrondse tunnel uit Gaza, waar veel ontvoerde Israëli’s nog altijd worden vastgehouden. Deze symbolische installatie benadrukt de noodzaak van blijvende aandacht voor de slachtoffers van de aanhoudende spanningen in de regio.