ThePostOnline

Hoe begin je met beleggen in vastgoed?

14-10-2024 14:59

Heb je inmiddels een flinke overwaarde op je huidige woning of een flinke spaarrekening en loop je al een tijdje met het idee om te gaan beleggen in vastgoed? Dan zit je hier helemaal goed! We horen namelijk ontzettend vaak dat mensen die nadenken over het investeren in vastgoed denken dat dit alleen kan door het kopen van een woning of bedrijfspand.

 

Ontzettend zonde, want ook met een garagebox of het investeren in een zakelijk hypotheekfonds van Pearl Capital kun je ook zonder fysiek vastgoed te bezitten beleggen in vastgoed tegen aantrekkelijke rendementen. Wil jij nu ook beleggen in vastgoed, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben wij een handig stappenplan dat je hierbij kan helpen.

Doe goed onderzoek

De eerste tip die we voor je hebben als het gaat over hoe beleggen in vastgoed werkt en waar je moet beginnen, is het doen van goed onderzoek. Analyseer de markt, bekijk trends en ontwikkelingen en identificeer potentiële investeringskansen. Zo is het bijvoorbeeld goed om te kijken naar de toekomst en wat er allemaal nog te gebeuren staat in een bepaald gebied. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de waarde van je investering sneller stijgt dan normaal gesproken het geval is.

Financiën op orde brengen

Beleggen in vastgoed vereist vaak een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal. Zorg ervoor dat je financiën op orde zijn voordat je begint. Maak een realistisch budget en bepaal hoeveel je kunt investeren.

Vastgoedmarkt verkennen

Het is belangrijk om de vastgoedmarkt in de regio waarin je wilt investeren goed te kennen. Leer over verschillende soorten vastgoed, locaties en welke het meest in trek zijn. Stel dat je gaat investeren in vastgoed in een stad waar je niet vandaan komt, dan weet je vaak niet wat goede of juist minder goede wijken zijn.

Netwerken opbouwen

Een sterk netwerk kan van onschatbare waarde zijn bij het beleggen in vastgoed. Bouw relaties op met makelaars, investeerders, en andere professionals die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste investeringskansen.

Risico’s minimaliseren

Elke vorm van investering brengt risico’s met zich mee. Neem de tijd om de mogelijke risico’s van vastgoedinvesteringen te begrijpen en leer hoe je deze kunt minimaliseren. Vooral wanneer je net begint is het belangrijk om eerst te investeren in kennis en daarna pas in vastgoed.

Start klein

Als beginner is het verstandig om klein te beginnen. Kies weloverwogen je eerste vastgoedinvestering en bouw van daaruit verder. Zoals we ook in de inleiding hebben benoemd, is het natuurlijk ook prima om te beginnen met een garagebox. Stel dat je een garagebox kunt kopen voor 10.000 euro en deze vervolgens verhuurt voor tussen de 100 en 200 euro per maand.

Geduld is een schone zaak

Succesvol beleggen in vastgoed vereist geduld. Verwacht niet direct grote successen, maar wees bereid om te leren en te groeien in je investeringen. Dat is ook de reden waarom beleggen in vastgoed een lange termijn investering is. Op het moment dat je namelijk snel geld wilt verdienen, zijn de risico’s ook vele malen hoger en is beleggen in vastgoed niet hetgeen wat bij je past.