Buitenland

Tankwagenexplosie in Nigeria eist minstens 90 levens

16-10-2024 12:56

Illustratiefoto straatbeeld, Nigeria. Foto@ArtisticRealms/Pixabay

Minstens 90 mensen zijn woensdag omgekomen en 50 anderen raakten gewond nadat een tankwagen met benzine in Nigeria kantelde en een explosie veroorzaakte, terwijl tientallen mensen zich naar het voertuig haastten om brandstof op te scheppen en een enorme vuurzee veroorzaakten.

 

Redactie, TPO, 16 oktober 2024 – De explosie vond kort na middernacht plaats in de stad Majiya, in de staat Jigawa. De chauffeur van de tankwagen verloor de controle over het voertuig, terwijl hij op een snelweg vlakbij een universiteit reed, aldus politiewoordvoerder Lawan Adam.

Dodelijke ongevallen met tankwagens komen vaker voor in Nigeria, het dichtstbevolkte land van Afrika. Verkeersregels worden op veel plaatsen niet strikt nageleefd en daarbij is er een gebrek aan alternatieve vervoersmiddelen, zoals een efficiënt spoorwegsysteem om vracht te vervoeren.

Brandstofredders veroorzaken dodelijke explosie

Het is in Nigeria gebruikelijk dat mensen na dergelijke ongevallen brandstof proberen te redden, vooral gezien de sterk gestegen brandstofprijzen in het land.

Inwoners die van het ongeval hoorden, haastten zich naar de plaats van het ongeluk om brandstof op te scheppen, wat leidde tot een enorme vuurzee die “94 mensen ter plekke doodde”, volgens de woordvoerder.

Bron: AP