Buitenland

VIDEO: Fox-interview eindigt in een treinramp voor Kamala Harris

17-10-2024 11:03

De 49e vicepresident van de Verenigde Staten en presidentskandidaat voor de Democratische Partij, Kamala Harris.

Het interview tussen Fox News-presentator Bret Baier en vice-president en presidentskandidaat voor de Democraten Kamala Harris ontspoorde al snel en eindigde in een complete treinramp voor Harris. De vice-president en presidentskandidaat wist nauwelijks vragen te beantwoorden en liet meerdere kansen liggen om haar beleid duidelijk toe te lichten.

 

Redactie, TPO, 17 oktober 2024 – Baier zette Harris vanaf het begin onder druk over verschillende belangrijke onderwerpen, wat vaak leidde tot klachten van Harris dat ze niet mocht uitpraten.

De scherpe, kritische toon van het interview werd direct duidelijk en hield aan tot het einde. Tijdens een discussie over het immigratiebeleid van de Biden-Harris-regering vroeg Baier naar het aantal illegale immigranten in de Verenigde Staten. In plaats van een direct antwoord te geven, schoof Harris de schuld van het falend immigratiebeleid af op Trump, ondanks dat de Democraten de macht in handen hadden en hebben.

Zelfs CNN, dat doorgaans positief is over de Democraten, uitte stevige kritiek na afloop: “Ze heeft geen antwoord op de vraag waarom Biden en Harris de uitvoerende bevelen van Trump hebben ingetrokken, alles veranderden, en er vervolgens een toestroom van mensen kwam,” aldus één van de gasten bij CNN.

 

Harris haalde herhaaldelijk uit naar Donald Trump, die volgens haar volledig “ongeschikt is om te dienen” als president voor een tweede termijn en noemde hem “gevaarlijk.”

Tijdens het slechts 20 minuten durende interview – dat volgens Baier door Harris’ team vroegtijdig werd afgebroken, mogelijk vanwege het chaotische verloop – probeerde Harris afstand te nemen van Biden. Ze benadrukte dat haar presidentschap geen voortzetting zou zijn van het huidige beleid, terwijl ze tegelijkertijd het beleid van de huidige regering bleef verdedigen.

Gemengde reacties op Baier’s interviewstijl

Baier’s interviewstijl kreeg lof van voormalig Fox News-presentatrice Megyn Kelly, die zei: “Bret doet het fantastisch, en Harris kan haar gevaarlijke grensbeleid niet verdedigen.”

Zelfs sommigen die normaal geen fans zijn van Baier, gaven toe onder de indruk te zijn van zijn aanpak. “Ik vergeef Bret Baier. Hij beëindigt letterlijk de campagne van Kamala Harris voor onze ogen!” schreef Trump-aanhanger Vince Langman op X.

Harris’ supporters beschuldigden Fox News echter van een “hinderlaag” en vonden dat Harris zich juist goed staande hield. “Kamala Harris (sterk) ging veel beter om met de hinderlaag van Fox dan de chaos die Donald Trump (instabiel) veroorzaakte tijdens de Fox-bijeenkomst,” schreef Harris-campagneadviseur David Plouffe op X.com.

Brian Stelter, media-analist bij CNN, noemde het interview een positief moment voor Harris: “Veel kijkers zullen denken: ‘Wauw, ze durft dit aan te gaan. Dat toont haar taaiheid en kracht,'” zei Stelter in een door de Harris-campagne gedeelde clip op sociale media.

Oplopende frustratie

Harris uitte haar frustratie dat Baier de verkeerde video had afgespeeld toen hij haar vroeg naar een opmerking van Trump over het aanpakken van “de vijand van binnenuit.”

De presidentskandidaat raakte zichtbaar geïrriteerd omdat Baier geen fragment liet zien waarin Trump het had over het aanpakken van “de vijand van binnenuit” – wat volgens haar duidde op een ondemocratische aanpak van Amerikaanse burgers – maar in plaats daarvan een video toonde waarin Trump uitleg gaf over wat hij met die uitspraak bedoelde.

Daarnaast stoorde ze zich duidelijk aan Baier’s onderbrekingen, die haar, anders dan ze gewend was, geen kans gaven om van de vraag af te wijken en te antwoorden met de verwarrende ‘woorden-salade’ waar Harris inmiddels bekend om staat.

“Kamala Harris wijst met haar vinger en schreeuwt tijdens het interview met Bret Baier,” schreef de Republikein Dustin Grage uit Minnesota op X. “Dit is een totale ramp voor haar.”

Felle en verwarrende reacties

Op een gegeven moment reageerde Harris heftig toen Baier opmerkte dat 79 procent van de Amerikanen denkt dat het land de verkeerde kant opgaat, en dat ze inmiddels 3,5 jaar in het Witte Huis zit.

Harris antwoordde met: “En Donald Trump is kandidaat voor het Witte Huis.”

“Jij en ik weten precies waar ik het over heb. Jij weet dat ook!” zei ze, verwijzend naar Trump.

“Ik eigenlijk niet. Waar heb je het over?” antwoordde Baier.

 

Team Harris stopt interview voortijdig

Na het interview gaf Baier op Fox News aan dat Harris en haar team te laat waren en dat het interview korter duurde dan afgesproken: “Vier mensen van Harris gebaarden naar me dat het interview moest worden afgerond.”

“Het was de bedoeling dat we om 17:00 uur zouden beginnen… We zouden oorspronkelijk 25 of 30 minuten praten, maar dat werd teruggebracht tot misschien 20 minuten. De vice-president arriveerde echter pas om 17:15 uur,” zei Baier.

 

Bron: Daily Mail

Het hele interview tussen Fox News-presentator Bret Baier en presidentskandidaat Kamala Harris terugkijken kan hier: